Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuorten politiikan tutkijoiden eduskuntavaalien jälkilöylyt -paneelikeskustelu (fi)

19.04.2023 16:00 17:30 EEST

Nuorten politiikan tutkijoiden eduskuntavaalien jälkilöylyt -paneelikeskustelu keskiviikkona 19.4. klo 16.00–17:30

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma järjestää yhteistyössä Tampereen yliopiston demokratiatutkimusverkoston, Politiikasta-lehden sekä Valtiotieteellinen yhdistyksen kanssa nuorten politiikan tutkijoiden eduskuntavaalien jälkilöylyt -paneelikeskustelun.

Napakassa 90 minuutin vaalipaneelissa paneelin tutkijat pohtivat kevään 2023 eduskuntavaalien jälkipyykkiä: mitkä teemat nousivat keskusteluun, mitkä jäivät paitsioon, ja mitkä puolueet onnistuivat tai epäonnistuivat vaalikampanjoissaan?

Paneeli pohtii myös mistä asetelmista puolueet ovat lähteneet muodostamaan uutta hallitusta.

Vaalipaneeliin osallistuvat:
– Valtio-opin väitöskirjatutkija Ville Tynkkynen
– Valtio-opin tutkijatohtori Aino Tiihonen
– Valtio-opin tutkijatohtori Josefina Sipinen
– Kansainvälisen politiikan väitöskirjatutkija Mikko Räkköläinen

Keskustelua johtaa Politiikasta-lehden vastaava päätoimittaja, Turun yliopiston erikoistutkija Mikko Poutanen.

Paneeli avaa tutkijoiden ajatuksia siitä, miten vaalikampanjointi sujui, ja mitä merkittävää puoluekentällä vaalien seurauksena on tapahtunut.

Mitkä ovat eduskunnan – hallituspuolueiden ja opposition – keskeisiä tulevaisuuden suuntia ja painotuksia suomalaisessa politiikassa seuraavalle neljälle vuodelle?

Tilaisuus järjestetään Tampereen yliopiston Pinni A:n Paavo Koli -salissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Yleisökysymyksille on varataan loppuun aikaa. Keskustelu on suomenkielinen.

Vaalipaneelikeskustelu myös striimataan verkkoon. Suoratoiston linkki aktivoituu tällä sivulla tapahtuman yhteydessä: https://tuni.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Sessions/List.aspx?fbclid=IwAR1wD4fv3dAVnrNtdM0ooTeMRn9SyG9RVlp6jGU-VulpKa8PDrwnneRZvvA#folderID=%227719c5c2-5739-49f8-ac47-afb900f8196e%22