Politiikasta.fi

Palkittu Politiikasta.fi on Valtiotieteellisen yhdistyksen verkkolehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen. Politiikasta.fi tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Verkkolehti on lukijamääriltään erittäin vaikuttava tieteen ja tutkimuksen julkaisualusta. Vuonna 2020 lehden sivuilla vierailtiin lähes 289 000 kertaa, ja vuonna 2021 yli 252 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Politiikasta ei julkaise ainoastaan yleistajuisia tutkimukseen pohjaavia artikkeleita, vaan järjestää monenlaista tutkimukseen pohjaavaa toimintaa, joka tähtää yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parantamiseen. Näistä oleellisimmat ovat Politiikasta kouluissa -kouluvierailut, Politiikasta taidetta -yhteistyö tutkijoiden ja taiteilijoiden välillä, mediatuotannot (esim. podcastit) sekä erilaiset tapahtumat.

Politiikasta.fin kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta.fi-verkkolehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin.

Politiikasta.fin kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Politiikasta palkittiin vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla. Saimme myös vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Toimitus

toimitus(at)politiikasta.fi
Vastaava päätoimittaja Mikko Poutanen
mikko.poutanen(at)politiikasta.fi
Toimituspäällikkö Jenna Vehviläinen
toimitus(at)politiikasta.fi

Kirjoittajaohjeet

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen!

Uusimmat julkaisut

  • Timo Miettisen teos Eurooppa, poliittisen yhteisön historia tarkastelee laajaa kirjoa eurooppalaista poliittista ja yhteiskunnallista aateperintöä aina antiikin klassiselta kaudelta maailmansotien väliselle aikakaudelle. Teoksen ytimessä on kysymys vastauksista eurooppalaisen moninaisuuden ja yhteistyön ongelmiin. The post Kirja-arvio: Euroopan poliittista aatehistoriaa sivistävästi ja yleistajuisesti appeared first on Politiikasta.
  • Susanna Hastin esikoisromaani Ruumis/huoneet on tärkeä koetun avaus ja monitasoinen kertomus, jossa tieto saa uuden muodon. Kirja yhdistää rohkeasti kokemuksellisuutta ja seksuaalisen väkivallan ja trauman tutkimuksesta kumpuavaa tutkimusta. The post Kirja-arvio: Hauraus ja haureus – seksuaalisen hyväksikäytön väkivalta appeared first on Politiikasta.
  • Sosiaalisen median kanavat välittävät kenen tahansa katsottavaksi kaikkea lasten kertomuksista aamupalastaan ja koulumatkastaan aina laajennettuihin itsemurhiin saakka. Dokumenttielokuva Manifesto on karu kuvaus venäläisten lasten arjesta väkivallan ja sen uhan keskellä. The post DocPoint-arvio: Venäläisen yhteiskunnan terrori näkyy kouluissa ja sosiaalisessa mediassa appeared first on Politiikasta.
  • Burial vie katsojan pääasiassa sanoittamattoman kuvaston kautta ydinvoiman ja energiantuotannon materiaalisuuden äärelle. Dokumentti asettaa ydinvoiman erityisesti ajalliseen kontekstiinsa taiteellisesti asetellun kuvaston keinoin. The post DocPoint-arvio: Ydinvoima ajan ja materiaalisuuden näyttämönä appeared first on Politiikasta.
  • Tässä Docpoint-arviossa esitellään kaksi dokumenttielokuvaa. Ensimmäisessä esitellään panamalaisessa kylässä sijaitseva pieni ja pölyttynyt kotimuseo – itseoppineen taiteilija Senobia Cerrudin talo, jonka keittiössä köyhät naiset saavat muistella omaa ja toistensa elämää. Saavutusten sijaan kotimuseo muistuttaa ilon, ystävyyden ja arvokkuuden merkityksestä. Toisessa dokumenttielokuvassa pohditaan, miksi yhteinen muistimme ei ole kaikkien saavutettavissa, vaan kaupan kuvapankkien verkkopalveluissa: ikoniset kuvat […]