Politiikasta.fi

Palkittu Politiikasta.fi on Valtiotieteellisen yhdistyksen verkkolehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen. Politiikasta.fi tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Vuoden 2019 aikana sivustolla vierailtiin yli 250 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Politiikasta.fin kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta.fi-verkkolehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin.

Politiikasta.fin kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Politiikasta palkittiin vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla. Saimme myös vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Toimitus

toimitus(at)politiikasta.fi
Vastaava päätoimittaja Mikko Poutanen
mikko.poutanen(at)politiikasta.fi
Toimitussihteeri Emmi Skytén
emmi.skyten(at)politiikasta.fi

Kirjoittajaohjeet

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen!

Uusimmat julkaisut

  • Lukuaika: 2 min. Koronavuosi kulttuurialan silmin -sarjan kolmannessa jaksossa keskustellaan pandemian vaikutuksesta suomalaisiin kirjailijoihin ja kirjallisuuteen. Jaksossa vieraana on kirjailija, toimittaja ja Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Minna Lindgren. The post Politiikasta taidetta -podcast: Kirjailija lähti kuntapolitiikkaan appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 3 min. Vaikka moni on sitä mieltä, että uskonto ei saisi liiaksi vaikuttaa julkisuudessa, erilaiset uskontoon liittyvät puhetavat näkyvät politiikassamme edelleen. Uusi tutkimushanke selvittää, miten uskonnollinen puhe eduskunnassa vaikuttaa politiikkaan ja miten politiikalla oikeutetaan tiettyjen uskonnollisten yhteisöjen etuoikeuksia tai oikeuksien loukkaamista. The post Onko uskonnolla merkitystä nykypäivän politiikassa? appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 5 min. Rokotusvastaisuutta alkoi esiintyä Suomessa ensimmäisen kerran 1900-luvun alussa. Historia auttaa ymmärtämään tämän päivän rokotekriittisyyttä ja -epäröintiä. The post Rokotteisiin liittyvän kriittisyyden historiallinen jatkumo appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 2 min. Suoratoistopalvelut menestyvät, festivaalit sinnittelevät siirtymällä osin verkkoon, mutta elokuvateattereille kulunut vuosi on ollut historiallisen huono. Koronavuosi kulttuurialan silmin -sarjan toisessa jaksossa keskustellaan elokuvasta pandemian keskellä. The post Politiikasta taidetta -podcast: Elokuva jäi limboon appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 5 min. Kuntavaaliohjelmat kertovat toinen toistaan upeammista kunnista, mutta ei siitä, minkälaiseen yhteispeliin puolueet ovat valmiita ja minkälainen kunta siitä seuraa. The post Katsaus kuntavaaliohjelmiin: uhkakuvia, kauniita sanoja ja ripaus uutta ajattelua appeared first on Politiikasta.