Politiikasta.fi

Palkittu Politiikasta.fi on Valtiotieteellisen yhdistyksen verkkolehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen. Politiikasta.fi tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Vuoden 2019 aikana sivustolla vierailtiin yli 250 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Politiikasta.fin kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta.fi-verkkolehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin.

Politiikasta.fin kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Politiikasta palkittiin vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla. Saimme myös vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Toimitus

toimitus(at)politiikasta.fi
Vastaava päätoimittaja Mikko Poutanen
mikko.poutanen(at)politiikasta.fi
Toimitussihteeri Emmi Skytén
emmi.skyten(at)politiikasta.fi

Kirjoittajaohjeet

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen!

Uusimmat julkaisut

  • Taiteilijat elävät apurahoista – mutta millainen on apurahakausien väliin jäävä rahoitukseton tila? Tutkimme tätä kuvataiteilijoiden Liisa Hilasvuori ja Paula Tella kokemusten kautta. The post Politiikasta taidetta: Ei projekteja vaan työrauhaa! Vapaana taiteilijana apurahakausien välissä appeared first on Politiikasta.
  • ‘Loot boxit’ eli yllätyslaatikoiksi kutsutut pelimekaniikat ovat viime vuosikymmenellä muodostuneet osaksi digipelien suunnittelun tukipilareita. Esimerkiksi Euroopan unionissa on kuitenkin kyseenalaistettu niiden laillisuutta ja eettisyyttä. The post Uhka- vai viihdepelaamista? Yllätyslaatikot rahapelaamisen uutena rintamana appeared first on Politiikasta.
  • Valtio-opin tutkijatohtori Aino Tiihonen kertoo Politiikasta-podcastissa yhteiskuntaluokan ja puoluevalinnan sekä arvojen ja asenteiden yhteydestä. The post Podcast: Luokkasamastuminen Suomessa 2010-luvulla appeared first on Politiikasta.
  • Antti Eskolan 1960-luvulla laatima, julkaisematon tutkimusraportti valaisee yllättävästi suomalaisten kääntymistä Natoon liittymisen kannalle. The post ”Kadonneen tutkimusraportin” näkökulma Suomeen idän ja lännen välissä appeared first on Politiikasta.
  • Fasismi mainitaan usein esimerkiksi Venäjän sotapropagandassa. Jason Stanley kuvaa kirjassaan, miten fasismi on hivuttautunut demokraattisiin järjestelmiin 2000-luvulla. The post Kirja-arvio: Siitä oikeasta fasismista appeared first on Politiikasta.