Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinaari: Miksi YK?

25.11.2021 17:00 18:00 EET

76-vuotiaan Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) merkitystä rauhan ja turvallisuuden ylläpitäjänä sekä ihmisoikeuksien ja kehityksen edistäjänä ei voi liikaa korostaa. Samaan aikaan YK:n toimintaan ja kansainväliseen yhteistyöhön liittyy ristiriitaisia intressejä ja kilpailevia odotuksia. YK:n keskiössä ovat sen jäsenmaat, mutta yhä useammin YK:n ja monenkeskisen kansainvälisen yhteisön merkitystä korostetaan myös ruohonjuuritasolla. Webinaarissa keskustellaan YK:n arvovallasta, merkityksestä ja siitä, miksi esimerkiksi Suomen kannalta on tärkeää olla mukana edistämässä kansainvälisen järjestyksen ylläpitämistä maailmanpoliittisessa tilanteessa suurten muutosten keskellä.

Tervetuloa Miksi YK? -webinaariin keskustelemaan YK:sta ja sen merkityksestä 2020-luvulla. Webinaari järjestetään torstaina 25.11.2021 kello 17-18:00 Zoomissa. Ilmoittautumalla webinaariin oheisen linkin kautta saat tapahtuman Zoom-linkin sähköpostiisi ennen seminaarin alkua. Ilmoittautumisia pyydetään maanantaihin 22.11.2021 mennessä.

Webinaarissa ovat keskustelemassa YK:n ystävät -verkoston puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen professori (emerita) Helena Ranta sekä yhteiskuntatieteiden tohtori Anna Kronlund (Jyväskylän yliopisto). Webinaarin moderaattorina toimii dosentti Teemu Häkkinen (Jyväskylän yliopisto).

Webinaarin järjestävät Koneen säätiön rahoittama tutkimushanke ”Yhdistyneiden kansakuntien legitimiteetti ja ylikansalliset haasteet, 1990–2019” yhdessä Valtiotieteellisen yhdistyksen kanssa.