Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webinaari: Politiikka-lehden koulutustilaisuus

11.10.2022 14:00 16:00 EEST

Tervetuloa Politiikka-lehden järjestämään koulutustilaisuuteen tiistaina 11.10. klo 14–16. Tilaisuus järjestetään virtuaalisena kokoontumisena Zoom-alustalla. Voit ilmoittautua tilaisuuteen täällä: https://link.webropol.com/ep/politiikkalehti. Tilaisuutta ei tallenneta.  

Tilaisuuden ensimmäisessä osiossa Politiikka-lehden toimitus käy läpi artikkelikäsikirjoituksien lähettämistä ja vastaanottamista, refereiden valintaa ja vertaispalautetta sekä artikkeleiden toimittamista ja julkaisua. Esitys havainnollistaa tieteellisen julkaisemisen eri vaiheita ja auttaa valmistautumaan niihin. Puheenvuoron käyttävät lehden päätoimittaja,dosentti, YTT Katja Mäkinen (Jyväskylän yliopisto), toimituspäällikkö, YTM Miika Salo (Tampereen yliopisto) ja toimitussihteeri, YTM Annu Perälä (Vaasan yliopisto). 

Toisessa osiossa kuullaan kolme kommenttipuheenvuoroa politiikan tutkijoilta. Apulaisprofessori, VTT Tuomas Ylä-Anttila (Helsingin yliopisto) kertoo kokeneena vertaisarvioitsijana millaisiin asioihin hän kiinnittää huomiota vertaispalautetta laatiessaan. Tutkijatohtori, YTT Aino Tiihonen (Tampereen yliopisto) valottaa omiin kokemuksiinsa pohjaten, millaisia tunteita vertaisarvioinnin vastaanottaminen voi herättää ja miten hän käsittelee niitä osana työtään. Lopuksi tutkijatohtori, VTT Juha Ylisalo (Turun yliopisto) opastaa vertaispalautteeseen vastaamisessa ja muutossynopsiksen kirjoittamisessa. 

Tilaisuudessa on myös mahdollista esittää kysymyksiä ja kommentteja toimituksella ja kommenttipuheenvuoron pitäjille.  

Tilaisuus on suunnattu erityisesti perustutkinto-opiskelijoille, väitöskirjatutkijoille ja hiljattain väitelleille politiikan tutkijoille. Tilaisuus on kuitenkin avoin kaikille aihealueesta kiinnostuneille taustasta ja alasta riippumatta. 

Tilaisuuden rahoitukseen on osallistunut Suomen tiedekustantajien liitto ry.