Online event: Political imaginaries of climate change

Headlines relating to climate change are becoming increasingly frequent in addition to becoming an acute policy issue. Climate change is included in the titles of both academic and non-academic conferences and brought to the agenda of the UN Security Council meetings. Furthermore, new strains of climate change activism, especially among the young, give the impression… Lue lisää »Online event: Political imaginaries of climate change

Free

Valtio-opin vuosikymmenet – Tarinoita kuvien takaa

Tervetuloa jakamaan muistoja valtio-opin tutkimuksesta, opetuksesta ja opinnoista eri sukupolvia edustavien politologien kanssa. Juhla on osa valtio-opin 100-vuotismerkkivuotta ja sen järjestää Politiikka-lehti. Tilaisuus järjestetään virtuaalitapahtumana.

Avoimen tiedejulkaisemisen edut ja haasteet käytännössä

Tervetuloa mukaan Pro et Contra –kirjasarjan avointa tiedejulkaisemista koskevaan etätilaisuuteen, joka järjestetään keskiviikkona 24.11.2021, kello 13-16. Tapahtuma järjestetään yhdessä Helsinki University Pressin kanssa.

Webinaari: Miksi YK?

76-vuotiaan Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) merkitystä rauhan ja turvallisuuden ylläpitäjänä sekä ihmisoikeuksien ja kehityksen edistäjänä ei voi liikaa korostaa. Samaan aikaan YK:n toimintaan ja kansainväliseen yhteistyöhön liittyy ristiriitaisia intressejä ja kilpailevia odotuksia. YK:n keskiössä ovat sen jäsenmaat, mutta yhä useammin YK:n ja monenkeskisen kansainvälisen yhteisön merkitystä korostetaan myös ruohonjuuritasolla. Webinaarissa keskustellaan YK:n arvovallasta, merkityksestä ja siitä,… Lue lisää »Webinaari: Miksi YK?

Politiikan tutkimuksen päivät – Statsvetardagarna 2022

Vuonna 2022 päivien teemana on Sata vuotta yleistä valtio-oppia - Tulevaisuus, menneisyys, nykyisyys. År 2022 är temat för dagarna Hundra år av allmän statsvetenskap – Framtid, dåtid, nutid. In 2022, the theme of the conference is Hundred years of general political science - Future, Past, Present.

Webinaari: Politiikka-lehden koulutustilaisuus

Tervetuloa Politiikka-lehden järjestämään koulutustilaisuuteen tiistaina 11.10. klo 14–16. Tilaisuus järjestetään virtuaalisena kokoontumisena Zoom-alustalla. Voit ilmoittautua tilaisuuteen täällä: https://link.webropol.com/ep/politiikkalehti. Tilaisuutta ei tallenneta.   Tilaisuuden ensimmäisessä osiossa Politiikka-lehden toimitus käy läpi artikkelikäsikirjoituksien lähettämistä ja vastaanottamista, refereiden valintaa ja vertaispalautetta sekä artikkeleiden toimittamista ja julkaisua. Esitys havainnollistaa tieteellisen julkaisemisen eri vaiheita ja auttaa valmistautumaan niihin. Puheenvuoron käyttävät lehden… Lue lisää »Webinaari: Politiikka-lehden koulutustilaisuus

Early Scholars -verkoston keskustelutilaisuus: Akateemisen työn hiljainen tieto (fi/en)

Keskustelutilaisuus akateemiseen työhön liittyvästä hiljaisesta tiedosta, sen tunnistamisesta ja jakamisesta. Valtiotieteellisen yhdistyksen Early Scholars -verkosto järjestää perjantaina 11. marraskuuta klo 13–14.30 rennon keskustelutilaisuuden Zoomissa, jossa sinulla on mahdollisuus kysyä eri uravaiheissa olevilta valtio-opin tutkijoilta akateemisesta työurasta ja työskentelystä akateemisessa maailmassa. Tämä on tilaisuutesi kysyä kaikki, mitä olet aina halunnut tietää yliopistomaailmasta, mutta syystä tai toisesta… Lue lisää »Early Scholars -verkoston keskustelutilaisuus: Akateemisen työn hiljainen tieto (fi/en)