Statsvetenskapliga föreningen

Statsvetenskapliga föreningen rf. har som mål att främja statsvetenskaplig forskning och intresset för statsvetenskapliga frågor i Finland. Statsvetenskapliga föreningen är även aktiv i internationell statsvetenskaplig verksamhet. Föreningens förverkligar målen genom publicering av statsvetenskaplig forskning och organisering av föredrags- och diskussionsevenemang. Early Scholars Network (ESN) är ett nätverk som sammanför forskare inom studiet av politik som befinner sig i karriärens inledningsskede.

Statsvetenskapliga föreningen grundades 25. november 1935.

Föreningen är ansvarig publicerare av Politiikka-tidningen och Politiikasta-nätsidan samt Pro et Contra bokserien.

Statsvetardagarna 2023

Statsvetenskapliga föreningens årliga vetenskapliga evenemang Statsvetardagarna ordnas vid Jyväskylä universitet 10-12 maj 2023. År 2023 är temat för dagarna Politik, språk och tid.

Mer information senare.

Nyheter


Politiikasta-verkkolehti etsii uutta päätoimittajaa sekä vastaavaa päätoimittajaa! Lehti kutsuu myös uusia jäseniä mukaan toimituskuntaan. (fi)
12.10.2022
Politiikasta-verkkolehti etsii nyt joukkoonsa uusia tekijöitä. Määräaika kaikkiin avoimiin tehtäviin on 31.10.2022. Lue lisää…

.

Tule Politiikkaan päätoimittajaksi tai toimitussihteeriksi! (fi)
11.10.2022
Politiikka-lehti hakee uutta päätoimittajaa ja toimitussihteeriä. Haethan päätoimittajan tai toimitussihteerin paikkaa lähettämällä hakemuksesi 4.11. mennessä osoitteeseen valtiotieteellinen.yhdistys@gmail.com

Syyskuun uutiskirje (fi/en)
29.9.2022
Tässä uutiskirjeessä tiedotamme Valtiotieteellisen yhdistyksen ajankohtaisista asioista ja muistutamme jäseniä Politiikka-lehden vuosikirjan tilauskyselyyn vastaamisesta

Förfrågan om beställning av Politiikka-årsbok – svara senast fredagen den 14 oktober
22.9.2022
Kära medlem I Statvetenskapliga föreningen. Vänligen svara till denna förfrågan om beställning Politiikka-tidskriftens årsbok 2022. Länk till förfrågan!

Evenemang

Early Scholars -verkoston keskustelutilaisuus: Akateemisen työn hiljainen tieto (fi/en)
11.11.2022

Statsvetardagarna 2023
10.-12.5.2023

Senaste från Politiikasta

  • Kuluvana vuonna taidemuseoista on tullut ilmastoaktivismin kohteita, kun moni järjestö on osoittanut museoissa mieltään yleisöä shokeeraavin tavoin. Aktivistien tavoitteena on herättää huomiota, korostaa ympäristöpääomaa ja ravistella eliittiä välittömiin toimiin. The post Taidemuseot ja ilmastoaktivismi: huomiopääomasta ympäristöpääomaksi  appeared first on Politiikasta.
  • Muotiin liittyvät sisällöt ovat sosiaalisen median suosituimpia. Ilahduttavan moni somevaikuttaja käyttää kanavaansa kestävän muodin kuluttamisen edistämiseen ja opastaa seuraajiaan vaatteiden kiertotaloudesta. Vaikuttajan rooliin liittyy kuitenkin ristiriitaisia tuntemuksia. The post Somevaikuttajat oppaina kestävässä pukeutumisessa appeared first on Politiikasta.
  • Miten kiertotalous ja elinkaariajattelu näkyvät luovilla aloilla? Teatterialan yrittäjä Panu Sirkiä kertoo. The post Kohti kiertotaloutta luovilla aloilla appeared first on Politiikasta.
  • Pelko joukkotuhoaseiden käytöstä Euroopassa on nostanut päätään Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan. Kemiallisilla aseilla on pitkä historia Venäjän ja Neuvostoliiton sotilaallisessa ajattelussa, mutta jos maa tänä päivänä päättäisi käyttää niitä, seuraukset saattaisivat jäädä joukkotuhoa marginaalisemmaksi. The post Venäjän joukkotuhoaseet ja hyökkäyssota Ukrainassa, osa I appeared first on Politiikasta.