Statsvetenskapliga föreningen

Statsvetenskapliga föreningen rf. har som mål att främja statsvetenskaplig forskning och intresset för statsvetenskapliga frågor i Finland. Statsvetenskapliga föreningen är även aktiv i internationell statsvetenskaplig verksamhet. Föreningens förverkligar målen genom publicering av statsvetenskaplig forskning och organisering av föredrags- och diskussionsevenemang. Early Scholars Network (ESN) är ett nätverk som sammanför forskare inom studiet av politik som befinner sig i karriärens inledningsskede.

Statsvetenskapliga föreningen grundades 25. november 1935.

Föreningen är ansvarig publicerare av Politiikka-tidningen och Politiikasta-nätsidan samt Pro et Contra bokserien.

Statsvetardagarna 2022

Statsvetenskapliga föreningens årliga vetenskapliga evenemang Statsvetardagarna ordnas vid Helsingfors universitet 11-13 maj 2022. År 2022 är temat för dagarna Hundra år av allmän statsvetenskap – Framtid, dåtid, nutid.

Nyheter

Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet just nu inte fungerar. Försök igen senare.

Senaste från Politiikasta

  • Perhevapaauudistuksen – ja laajemmin hyvinvointivaltion muutoksen – sukupuolipolitiikan ytimessä on naisen työn tehostaminen, joka koskee niin palkallista kuin palkatontakin työtä. The post Perhevapaauudistus määrittelee sukupuolten asemaa yhteiskunnassa appeared first on Politiikasta.
  • Politiikasta-lehden toimituskunta tarjoilee tuttuun tapaansa lukusuosituksia suomenkielisistä tietokirjoista ennen lehden siirtymistä kesälomalle heinäkuun ajaksi. Vaikkei kaikkien ole mahdollista viettää kesää lomaillen, tästä artikkelista löydät listauksen lehden toimituskunnan hyödyllisiksi tai mielenkiintoiseksi … Toimituskunnan kirjavinkit kesälomille Lue lisää » The post Toimituskunnan kirjavinkit kesälomille appeared first on Politiikasta.
  • Pariisin ilmastosopimus velvoitti luomaan yhteisen tavoitteen ilmastonmuutokseen sopeutumiselle, mutta tässä ei ole onnistuttu. Toimilla on kiire, ja siksi on riski, että tavoite asetetaan kunnioittamatta sopimuksen tärkeimpiä periaatteita. Vuonna 2015 solmitun Pariisin … Tavoite ilmastonmuutokseen sopeutumiselle on välttämätön – mutta liki mahdoton Lue lisää » The post Tavoite ilmastonmuutokseen sopeutumiselle on välttämätön – mutta liki mahdoton appeared […]
  • Venäjä on oikeuttanut hyökkäyksensä Ukrainaan paitsi vetoamalla pyrkimykseen estää Naton laajeneminen, myös väittämällä puhdistavansa naapurimaansa natseista. Mikä rooli fasisminvastaisella retoriikalla on, ja mistä Kreml sen alkujaan ammensi? The post ”Kun veljistä tuli Natoon pyrkiviä natseja, vaihtoehdoksi jäi teloitusrangaistus” – näin Venäjä oikeuttaa hyökkäyssodan Ukrainassa appeared first on Politiikasta.