Statsvetenskapliga föreningen

Statsvetenskapliga föreningen rf. har som mål att främja statsvetenskaplig forskning och intresset för statsvetenskapliga frågor i Finland. Statsvetenskapliga föreningen är även aktiv i internationell statsvetenskaplig verksamhet. Föreningens förverkligar målen genom publicering av statsvetenskaplig forskning och organisering av föredrags- och diskussionsevenemang. Early Scholars Network (ESN) är ett nätverk som sammanför forskare inom studiet av politik som befinner sig i karriärens inledningsskede.

Statsvetenskapliga föreningen grundades 25. november 1935.

Föreningen är ansvarig publicerare av Politiikka-tidningen och Politiikasta-nätsidan samt Pro et Contra bokserien.

Nyheter

Senaste från Politiikasta

  • Lukuaika: 5 min. Politiikasta-lehden toimituskunta tarjoilee taas luku- ja tapahtumavinkkejä ennen lehden siirtymistä kesälomalle heinäkuun ajaksi. The post Toimituskunnan suositukset kesälomille appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 5 min. Kansalaistottelemattomuus ei ole vain aktivistien strategia, jolla pyritään saamaan julkisuutta kulloinkin tärkeäksi koetulle asialle. Käsitteen historiasta käy ilmi, että kansalaistottelemattomuus on keino herättää keskustelua julkisen vallan ja sen oikeuttamisen perusteista. The post Kansalaistottele­mattomuus: julkisuuden strategiasta legitimiteetin kritiikkiin appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 4 min. Sen jälkeen, kun oikeistopopulistisen Rassemblement National -puolueen puheenjohtajaksi valittiin aikaisemman johtajan Jean-Marie Le Penin tytär Marine, puoleen kieli siistiytyi, mutta konservatiiviset arvot ja maahanmuuton vastustus pysyivät. Nyt Marine Le Penistä povataan presidenttiä. The post Populismin sukupuoli appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 5 min. Kuka vielä muistaa koronakriisiä edeltäneen keskustelun syntymässä olevasta teknologisesta kumouksesta ja työn automatisoinnin ennennäkemättömästä aallosta? The post Automaatiokeskustelun uusin erä appeared first on Politiikasta.