Statsvetenskapliga föreningen

Statsvetenskapliga föreningen rf. har som mål att främja statsvetenskaplig forskning och intresset för statsvetenskapliga frågor i Finland. Statsvetenskapliga föreningen är även aktiv i internationell statsvetenskaplig verksamhet. Föreningens förverkligar målen genom publicering av statsvetenskaplig forskning och organisering av föredrags- och diskussionsevenemang. Early Scholars Network (ESN) är ett nätverk som sammanför forskare inom studiet av politik som befinner sig i karriärens inledningsskede.

Statsvetenskapliga föreningen grundades 25. november 1935.

Föreningen är ansvarig publicerare av Politiikka-tidningen och Politiikasta-nätsidan samt Pro et Contra bokserien.

Nyheter

Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet just nu inte fungerar. Försök igen senare.

Senaste från Politiikasta

  • Lukuaika: 4 min. Taipumaton Tanner rakentaa nimihenkilöstään säröttömän kuvan, mutta onnistuu valaisemaan Suomen poliittista historiaa monipuolisesti työskennelleen poliitikon näkökulmasta. Lietzén on mahduttanut teokseen paljon tapahtumia pitkältä ajanjaksolta, mutta kokonaisuus on eheä ja helposti seurattava. The post Kirja-arvio: Sarjakuvallinen kurkistus SDP:n historiaan appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 5 min. Pormestari voi vaikuttaa asioihin nopeasti ja itsenäisesti ilman laajoja kuulemisia. Keskitetyn vallankäytön riskeinä ovat kuitenkin henkilöriippuvuus ja lyhytjänteisyys. Vallan keskittäminen herättää myös epäilyksiä, tulevatko valtuutettujen ja virkajohdon osaaminen ja potentiaali riittävästi hyödynnetyksi. The post Pormestarimalli vahvisti poliittista johtajuutta Helsingissä, mutta mitä se tarkoittaa? appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 7 min. Terrorismi ja sen vastainen toiminta on saanut 2000-luvulla runsaasti huomiota uutisissa ja julkisessa keskustelussa. Näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon muutoksia terrorismin torjunnassa sekä yleisissä käsityksissä terrorismista. Nämä eivät välttämättä hahmotu yksin uutisvirtaa seuraamalla. The post 20 vuotta terrorismin aikakautta – Mikä on muuttunut? appeared first on Politiikasta.
  • Lukuaika: 7 min. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylvään käyttämä ilmaus turvapaikanhakijoista ”loisivina elintasosurffareina” on lyhyessä ajassa vakiintunut osaksi poliittista retoriikkaa Suomessa. Sitä voi tulkita myös merkkinä keskustaoikeistolaisen blokin vahvistumisesta ennen vuoden 2023 eduskuntavaaleja.  The post Elintasosurffarit, ”oikeilla nimillä” puhuminen ja rasismi appeared first on Politiikasta.